Regels

 

Soms is het nodig regels op te stellen ........

SAMENVATTING VAN HET PARKREGLEMENT

Het tennispark is met de sleutel van het hek, vrij toegankelijk voor leden van de vereniging. Als je een baan huurt of gast bent van een van de leden, kun je ook van de banen gebruik maken.
Onze banen en het clubgebouw zien er fraai uit en dat willen we natuurlijk graag zo houden. Daarom staan er verschillende afvalbakken. 
Honden zijn welkom als ze zijn aangelijnd. En we gaan er van uit dat de baasjes zelf de uitwerpselen van hun hond opruimen.

Om blessures en valpartijen te voorkomen kun je alleen met tennisschoenen met een fijn profiel, die geschikt zijn voor gravel, de baan op.

Als er plassen op de baan staan, mag je er niet op spelen. Dan zijn de banen te glad. Je kunt er dan pas weer op, als de plassen echt zijn verdwenen. 

Na elke partij of tennisles is het gebruikelijk dat je de baan waarop je gespeeld hebt, sleept met een sleepnet. Dan liggen ze er weer goed bij voor de volgende spelers. De enige keer dat je dat niet hoeft te doen, is als de banen door de regen nat zijn geworden. Dan is het niet goed voor het gravel.

In de herfst vragen we de spelers zelf de bladeren van de baan te verwijderen met de bladhark.

Over het algemeen zijn er geen wachttijden om te kunnen spelen. Stel dat alle banen bezet zijn, overleg dan even wanneer je de baan op kunt. Het is gebruikelijk om, als er wachtende leden zijn, na 30 minuten van de baan te gaan en te wisselen. Als het druk op de banen is, dan gaan we ervan uit dat er zoveel mogelijk dubbelpartijen worden gespeeld.

In het geval dat je na onderling overleg niet tot overeenstemming komt, dan geldt de volgende regeling. Dan wordt de baanbezetting geregeld met de KNLTB pas. Iedere speler, die wil spelen, hangt dan zijn pas op het labelbord. Dat is het bord met de klokken, dat hangt aan de linker voorkant van de kantine.
De speelduur bij enkelspel en dubbelspel is maximaal 30 minuten per baan.
De begintijd van het spel wordt op het labelbord aangegeven. 

Reservering van een baan kan alleen als je op het tennispark bent. Op werkdagen kunnen jeugdleden die niet ouder zijn dan 12 jaar tot 18.00 uur tennissen. Dat kan ook nog daarna, als er natuurlijk nog banen beschikbaar zijn. 

Als er toernooien, competitiewedstrijden, clubkampioenschappen, uitwisselingen met andere verenigingen, verhuur, en tennislessen zijn, waarvoor alle banen worden gebruikt, dan is het niet mogelijk om "vrij" te tennissen.

De (gast) spelers kunnen gebruik maken van de kleedkamers en douches. 
Omdat we niet willen dat je in de kantine struikelt over de tennistassen en rackets, vragen we jullie die in de kleedkamers te zetten.

NIET-LEDEN
Je kunt alleen samen tennissen met iemand die geen lid is van onze vereniging, als je daarvoor een tennisbaan huurt.  Leden betalen 50% van de huurprijs. De speelduur op een gehuurde baan is per huurperiode één uur.

Je kunt het huren van een baan regelen met Wilma Boone, Ds van Wouwestraat 35. Tel: 0118-591844. 

De tennisbanen worden in principe alleen overdag verhuurd. Zie verhuur

Niet-leden kunnen aan het tossen meedoen tegen betaling van € 3,50. Daarvoor kun je dan de hele ochtend meedoen. Zie tossen
 

DE STATUTEN EN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Onze vereniging is op 10 maart 1978 opgericht en heeft formele statuten en een huishoudelijk reglement. Ze zijn geschreven in de taal van toen. Als je daarin geinteresseerd bent, gebruik dan onderstaande links.

Statuten

Huishoudelijk reglement

De basisregels uit die documenten gelden nog steeds. Daarvan zijn de belangrijkste:

- Wij zijn een tennisvereniging

- Je wordt lid door je aan te melden en contributie te betalen. Om te stoppen met je lidmaatschap moet je dat opzeggen.

- Er zijn ook ere-leden en leden van verdienste.

- Het bestuur bestaat tenminste uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. Ook de voorzitters van de Technische commissie, de Jeugdcommissie en de Onderhoudscommissie maken deel uit van het bestuur. 

- In januari wordt er een algemene ledenvergadering gehouden. Daar wordt het beleid en de activiteiten van het bestuur besproken. En de bestuursleden worden benoemd door de algemene ledenvergadering.

 

QUICK START

De belangrijkste contactgegevens, regels en afspraken zijn samengevat in een PDF. Zie link hieronder